Welcome, Guest! Registration RSS

Belogorsk regional organization "Fund of communities"

Saturday, 18.05.2024
Main » 2013 » February » 13 » Наше різноманіття це наш спільний капітал!
11:16
Наше різноманіття це наш спільний капітал!

Усі місцеві громади мають якісь загальні та якісь різні риси. Але в усіх громадах є загальне прагнення покращити своє життя. І звичайно ж це краще робити разом.

 

Білогірський район Автономної Республіки Крим відрізняється від інших районів автономії не тільки тим, що тут мешкає найбільша процентна кількість представників раніше депортованого кримськотатарського народу, але й потужністю свого потенціалу, котрий ще слабко використовується.

Як так зробити, щоб цій потенціал скоріше запрацював для покращення рівня життя місцевих громад? Над цім питанням працюють активісти місцевих громадських організацій і звичайно, що одна з відповідей це об’єднання зусиль громади навколо подолання місцевих проблем. І ось тут різноманіття іноді стає перешкодою для об’єднання.   Однак, як показує практика ця перешкода не від небажання, а більш від слабких комунікаційних зв’язків між різноманітними групами. У цьому переконалася команда Білогірської районної організації «Фонд громад», що вже кілька місяців   працює над реалізацією проекту «Мобілізація виборців з числа релігійних меншин Криму, щодо участі у голосуванні на виборах до Верховної Ради України у 2012 році з пролонгацією результатів проекту на вибори Президента України у 2015 році».  Діяльність проводиться за підтримки громадської організації МІЦ "Медіа-М" (проект "Особливі виборці ", фінансова підтримка Європейського Союзу).

При проведені заходів проекту з’ясувалося, що представники різних віросповідань зовсім не проти працювати разом на благо громади, але для цього знадобилися зусилля саме громадської організації, щоб подолати деяку настороженість між цими групами. Зараз БРО «Фонд громад» готовиться до проведення Другого форуму різноманіття у Білогірську. Цій форум повинен закріпити досягнуті у ході проекту результати та надати поштовху для подальшої благої співпраці усіх зацікавлених сторін, щодо покращення життя у місцевих громадах, які є спільним домом для усіх.


Голова ради БРО "Фонд громад" Віталій Хомутов

Views: 677 | Added by: Vit | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: