Welcome, Guest! Registration RSS

Belogorsk regional organization "Fund of communities"

Saturday, 18.05.2024
Main » 2012 » December » 19 » Блогери поспілкувалися з журналістами щодо гармонізації ситуації в Криму
14:36
Блогери поспілкувалися з журналістами щодо гармонізації ситуації в Криму

18 грудня в Інформаційному прес-центрі Сімферополя відбулась зустріч блогерів, які пишуть про розвиток та проблеми кримськотатарського народу, з журналістами автономії. Захід здійснено в рамках програми для блогерів, яка реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. В перебігу зустрічі її учасники обговорили нову програму для блогерів, обмінялися досвідом та ідеями для подальшої співпраці.


Зустріч відкрив шеф-редактор бюлетеня «Кримськотатарське питання», експерт Кримського Незалежного центру політичних дослідників і журналістів Володимир Притула, який наголосив, що нова програма для блогерів, яку розпочав КНЦПДЖ, спрямована на гармонізацію ситуації в Криму, захист прав етнічних меншин, урахування та підтримку їхніх інтересів. «Чим більше ми матимемо інформації, тим краще ми зможемо зрозуміти один одного», – зазначив експерт.

Координатор блогерської програми, редактор порталу krymtatar.in.ua  Світлана Єрещенко зауважила, що програма передбачає навчання та заохочення блогерів, а також створення міжрегіональної мережі блогерів на спільних етичних засадах.

Редактор партнера програми для блогерів – порталу qirimtatar.org,  Мурад Хайруддінов розповів про створений на базі порталу ресурс, де активно реєструються кримськотатарські блогери. На його думку, саме завдяки блогерам «можна буде почути точку зору самих кримських татар, а не те, що про них думають інші».

Представник Правозахисного руху Криму Енвер Кадиров розповів про свій досвід як блогера та зазначив, що блогеру важливо визначитися з громадянською позицією та висвітлювати свою діяльність. Кадиров наголосив, що люди бояться невідомого, тому в своєму блозі він доносить інформацію щодо ісламу.

Голова ради БРО «Фонд громад» Віталій Хомутов розповів про можливості розвитку місцевих громад за допомогою розвитку громадянської журналістики. 

Views: 554 | Added by: Vit | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: